برای 4 تا 6 نفر
پیاز : 2 عدد متوسط
عدس : 1 لیوان
برنج : 1 استکان
سبزی آش .
( تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز )
: 1 کیلو
آب گوشت : 4 لیوان
کوفته ریزه : 10 تا 15 عدد
سیب زمینی : 1 عدد متوسط
ماست : به مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه به مقدار لازم.

طرز تهیه :

برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید.
عدس را هم بشوئید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش خیس کنید .
( داخل یک ظرف با درب بسته ).
بعد در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش ، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود .
بعد آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید . سپس دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس
( با حرارت ملایم ) تقریبا نیم پز شود . طی این یک ساعت ، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید .
کوفته ریزه را هم آماده کنید ، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید . بعد از اینکه عدس نیم پز شد ، برنج را به عدس اضافه کنید . و صبر کنید تا برنج کمی باز شود . یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه ، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی ( که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد ) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید . ( دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد . هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود ، از آب جوش استفاده کنید )حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید.
15 تا 20 دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها ، آش آماده سرو است .
ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود :
1 – حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید .
2 – ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید ، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید .
موقع صرف آش ، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد کرد .

مواد لازم جهت تهیه کوفته ریزه برای 10 تا 15 عدد :

گوشت چرخ کرده: 100 گرم
پیاز : 1 عدد کوچک
آرد ذرت : 1 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه روی هم نصف قاشق غذا خوری

روش تهیه :
ابتدا پیاز را ریز رنده کنید و همراه نمک و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ کرده اضافه کنید .
حدود 15 دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست شود .
بعد به اندازه یک گردو از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید .
? کوثرنت

موضوعات: آشپزی  لینک ثابت