#کوفته_تبریزی

مواد لازم کوفته تبریزی

گوشت چرخ کرده1 کیلوگرم/پیاز1 عدد/برنج1 لیوان/لپه1 لیوان/تخم مرغ2 عدد/رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری/سبزی کوفته5 قاشق غذاخوری/آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری/پیاز داغ3 قاشق غذاخوری/زعفران1 قاشق غذاخوری/مغز گردوبه میزان لازم/زرشک به میزان لازم/آلو به میزان لازم/تخم مرغ آبپز به میزان لازم/تره و مرزه به میزان لازم /فلفل سیاه به میزان لازم/ دارچین به میزان لازم /نمک به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه

ابتدا باید سس کوفته تبریزی را آماده کنیم ، برای این منظور در یک قابلمه 4 لیوان آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. حالا به ترتیب 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ ، 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، مرزه ، تره ، دارچین ، فلفل سیاه و نمک به قابلمه اضافه می کنیم.
حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را کم می کنیم تا سس به آرامی آماده شود. بهتر است لپه را برای اینکه راحت تر پخته شود و نفخش برطرف شود از شب قبل در آب بخیسانیم.
لپه را با مقداری آب در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد سپس با آب سرد آبکشی می کنیم. برنج را هم به همین صورت می پزیم و آبکش می کنیم. در این مرحله نیمی از گوشت چرخ کرده را با لپه و برنج مخلوط می کنیم.
1 عدد پیاز هم روی مواد رنده می کنیم و مواد را دوبار چرخ می کنیم. در مرحله بعد نصف دیگر گوشت را به همراه 2 عدد تخم مرغ ، آرد نخودچی ، دارچین ، فلفل سیاه و نمک به ( گوشت ، لپه و برنج چرخ شده ) اضافه می کنیم.
حالا سبزی کوفته را به صورت ساطوری خرد می کنیم و به دیگر مواد اضافه می کنیم. مواد را باید خوب ورز دهیم ( مانند مایه کباب کوبیده ) تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. برای گرد کردن کوفته ها به یک کاسه کوچک و یک پارچه توری نیاز داریم.
به این صورت که پارچه را داخل کاسه پهن می کنیم. مقداری از مایه کوفته را بر می داریم و بعد از کمی ورز دادن داخل کاسه روی پارچه می ریزیم. داخلش یک عدد تخم مرغ آبپز قرار می دهیم. سپس کمی پیاز داغ ، آلو ، مغز گردو و زرشک روی تخم مرغ می ریزیم.
حالا مجددا مقداری دیگر از مایه کوفته روی مواد می ریزیم و با جمع کردن پارچه با دست به کوفته حالت می دهیم تا شبیه یک توپ کوچک شود. به همین شکل تمام کوفته ها را حالت می دهیم و کوفته ها را به آرامی درون سسی که در مرحله اول درست کردیم می چینیم.

نکته مهم
در این مرحله این است که سس در زمانی که کوفته ها را می چینیم نباید بجوشد. پس از اینکه کوفته ها را داخل سس چیدیم اجازه می دهیم کوفته ها کمی خودشان را بگیرند سپس می چرخانیم تا تمام نقاط کوفته ها آغشته به سس شود.

موضوعات: آشپزی  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...