#شامی_نخود_ولپه |
#شامی_نخود_ولپه
فوق العاده خوشمزه
? مواد لازم
گوشت گوسفند بدون چربی نیم کیلو
لپه و نخود از هر کدام دویست و پنجاه گرم
پیاز سه عدد
تخم مرغ سه الی چهار عدد
نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
♨️طرز تهیه
از روز قبل نخود را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض میکنیم تا نفخ آن از بین برود. نخودها را با نصف پیاز بگذارید تا بپزد. وقتی نخودها نرم شده به آن نمک اضافه کنید.
گوشت را بشورید و تکهتکه کنید و در یک قابلمه متوسط بریزید و با نصف دیگر پیاز ، نمک ، فلفل و کمی آب بگذارید تا با حرارت کم بپزد و آب آن تمام شود.
لپه ها را نیز پاک کرده و نیم ساعت خیس کنید. سپس آب آنرا عوض کرده و بگذارید تا با نصف پیاز و نمک با حرارت متوسط بپزد.
فقط توجه داشته باشید‼️آب لپه نباید خیلی زیاد باشد ؛ ضمنا حرارت دادن را تا زمانی ادامه دهید که علاوه بر پختن لپه ، آب آن نیز جذب لپه شود.
بعد از آنکه همه مواد پختند و سرد شدند ؛ نخود و لپه را همراه با گوشت پخته چرخ کنید. همه مواد را مخلوط کنید و نصف پیاز رنده شده، اندکی نمک ، فلفل و زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید. کاملا ورز دهید.
نکات‼️
✍ اگر خمیر شما شل شد میتوانید مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
✍ اگر خمیر خشک شد تخم مرغ به مواد اضافه کنید.
حالا در یک تابه گود مقدار زیادی روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. در این فاصله ، مقداری به اندازه کمی بزرگتر از یک تخممرغ از مخلوط گوشتی را بردارید و بعد از گلوله کردن، با فشار روی یک دست بهصورت گرد پهن کنید ، سپس با انگشت دست مقابل ، سوراخی درست در میان این دایره گوشتی ایجاد کنید.
شامی را با احتیاط داخل روغن داغ شده قرار دهید و بقیه مواد را هم بههمین صورت آماده کنید. وقتی یک طرف شامیها سرخ شدند آنها را برگردانده، طرف دیگر را سرخ کنید.کوثرنت
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1397-07-10] [ 12:17:00 ب.ظ ]
|